Dla smakoszy i łasuchów.
Kanapka z tuńczykiem wędzonym na zimno, w nowej odsłonie. Zdrowiej, kolorowiej, bogato w smaki.
Potrzebujecie:
Chleb pełnoziarnisty żytni na zakwasie. Tu wzbogacony o pestki dyni.
Tuńczyk wędzony na zimno
Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia (aromatyczny)
Pieprz kolorowy lub czarny
Cebulka dymka ze szczypiorkiem
Natka pietruszki lub zamiennie koperek
Cytryna
Robicie tak:
- Na kromki chleba kładziecie plastry łososia, posypujecie krążkami cebulki, polewacie odrobiną oleju, posypujecie pieprzem, szczypiorkiem ( lub koperkiem), dekorujecie listkami natki pietruszki.
- Na koniec kropicie cytryną.
- I jecie...powoli....dokładnie rozgryzacie... każdy kawałeczek... czujecie dokładnie ten pyszny smak...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz