3.06.2014

Kanapka z Łososiem

Dla smakoszy i łasuchów. 
Kanapka z tuńczykiem wędzonym na zimno, w nowej odsłonie. Zdrowiej, kolorowiej, bogato w smaki. 

Potrzebujecie:
Chleb pełnoziarnisty żytni na zakwasie. Tu wzbogacony o pestki dyni. 
Tuńczyk wędzony na zimno
Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia (aromatyczny)
Pieprz kolorowy lub czarny
Cebulka dymka ze szczypiorkiem
Natka pietruszki lub zamiennie koperek
Cytryna

Robicie tak:
  1. Na kromki chleba kładziecie plastry  łososia, posypujecie krążkami cebulki, polewacie odrobiną oleju, posypujecie pieprzem, szczypiorkiem ( lub koperkiem), dekorujecie listkami natki pietruszki. 
  2. Na koniec kropicie cytryną. 
  3. I jecie...powoli....dokładnie rozgryzacie... każdy kawałeczek... czujecie dokładnie ten pyszny smak...





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *