16.06.2015

Śniadanie letnie.

Wiosną i latem przychodzi ochota na lekkie, soczyste jedzenie. 
Nie potrzebujemy już magazynować zapasów tłuszczyku na chłody, a słońce i upały wręcz pozbawiają nas apetytu. Sezonowe owoce i warzywa smakują pysznie i o ile nie są nafaszerowane chemią dostarczają witamin, pielęgnują urodę i sprawiają, że czujemy się lekko. 
Korzystajmy, smakujmy, delektujmy się słońcem i letnimi darami ziemi.
Proponuję moje ulubione

Potrzebujecie
Chlebek i bułeczki jakie lubicie
Jajka ugotowane na twardo
Rzodkiewkę
Szczypiorek
Pomidor
Cebulkę wybór dowolny, ja preferuje dymkę
Masło
Majonez
Sól, Pieprz


Robicie tak, prosto
  1. Na bułeczkę masełko, na masełko talarki rzodkiewki. 
  2. Na chlebek najlepszy dla mnie żytnio - pszenny, tradycyjny masełko, na masełko posiekany szczypiorek. 
  3. Na kolejny chlebek np. żytni, razowy odrobinkę majonezu, na to, talarki jajka i posypujecie szczypiorkiem np grubszym od dymki. 
  4. Pomidorka kroję na osobnym talerzyku i posypuje pokrojoną cebulką.
  5. Sól i pieprz według uznania, na wszystko. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *