Wiosną i latem przychodzi ochota na lekkie, soczyste jedzenie.
Nie potrzebujemy już magazynować zapasów tłuszczyku na chłody, a słońce i upały wręcz pozbawiają nas apetytu. Sezonowe owoce i warzywa smakują pysznie i o ile nie są nafaszerowane chemią dostarczają witamin, pielęgnują urodę i sprawiają, że czujemy się lekko.
Korzystajmy, smakujmy, delektujmy się słońcem i letnimi darami ziemi.
Proponuję moje ulubione
Potrzebujecie
Chlebek i bułeczki jakie lubicie
Jajka ugotowane na twardo
Rzodkiewkę
Szczypiorek
Pomidor
Cebulkę wybór dowolny, ja preferuje dymkę
Masło
Majonez
Sól, Pieprz
Robicie tak, prosto
- Na bułeczkę masełko, na masełko talarki rzodkiewki.
- Na chlebek najlepszy dla mnie żytnio - pszenny, tradycyjny masełko, na masełko posiekany szczypiorek.
- Na kolejny chlebek np. żytni, razowy odrobinkę majonezu, na to, talarki jajka i posypujecie szczypiorkiem np grubszym od dymki.
- Pomidorka kroję na osobnym talerzyku i posypuje pokrojoną cebulką.
- Sól i pieprz według uznania, na wszystko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz