Kolejna odsłona letniego, lekkiego śniadanka.
Kanapki, bo ja uwielbiam chlebek, bułeczki w różnej postaci i formie. Próbowałam nie jeść pieczywa, ale nie wyszło kompletnie.
Moje chęci sobie, a ciało chce chleba i koniec.
Wybieram za to pieczywko ciemne, z pełnoziarnistej mąki, z ziarnami różnymi.
Warzywa najlepiej jak najbardziej naturalne, letnie, dojrzałe na słońcu.
Na to śniadanko zaserwowałam trzy rodzaje pieczywka, warzywka i dodatków kilka:)
Potrzebujecie
Chlebek pszenno-żytni
Bułkę z ziarenkami
Chlebek pełnoziarnisty, żytni
Serek biały typu Cottage Cheese
Rzodkiewkę
Szczypiorek
Pomidor
Cebulkę
Masło
Sól
Pieprz
Robicie tak:
- Serek w miseczce mieszacie z pokrojoną w kosteczkę rzodkiewką, posiekanym szczypiorkiem, solicie, pieprzycie.
- Chlebek i bułeczki smarujecie masełkiem. Na chlebek żytni nakładacie całą górę serka.
- Na połówkę bułeczki talarki ogórka świeżego. Na kromkę pszenno- żytniego talarki pomidorka i posypujecie piórkami cebulki. Sól według smaku. Dla mnie niezastąpiona.
- Smacznego poranka i pysznego śniadanka!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz