Oczywiście prosta w przygotowaniu!
Dobra latem i zimą.
Na kaca, na figurę, na chęci na kwaskowe, mokre smaki.
Dla wszystkich co uwielbiają świeży czosnek, pomidory i oliwę z oliwek.
Potrzebujecie
Ser Mozarella
Pomidory
Sałaty różne, ja używam gotową, mieszankę sałat - karbowaną, czerwoną, roszponkę.
Czosnek
Bazylię - świeże liście, które są bardziej aromatyczne lub suszone
Sól ziołową z Camargue, lub tylko sól
Oliwa z Oliwek
Robicie tak
- Na płaskim talerzu rozcieracie na ostrzach widelca ząbek czosnku.
- Dolewacie oliwy z oliwek.
- Posypujecie solą ziołową lub tylko solą i drobno pociętą lub suszoną bazylią.
- Mieszacie tworząc sos.
- Dodajecie pokrojoną w kawałki średniej wielkości Mozarellę i pomidory.
- Mieszacie z sosem.
- Pomiędzy utykacie kawałki różnych sałat.
- Gotowe!
- Ja jem jako danie samodzielne, bo jest sycące i ma wiele smaków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz