Na letnią nutkę. Sezonowo - owocowo, zdrowo i kolorowo.
Niech żyje LATO, WAKACJE i OWOCE kwitnące w samym, prawdziwym słońcu! Ole!
Potrzebujecie:
Jabłka młode
Morele
Brzoskwinie
Bitą śmietanę
Robicie tak:
- Owoce obieracie.
- Odcinacie niepotrzebne części jak pestki, ogonki itp. Niby oczywiste, ale wspomnę.
- Owoce kroicie na mniejsze kawałki i blenderujecie na jednolitą masę. Ja to robię od razu w kubku w którym będzie jedzone. Oszczędność mycia. Naczynie powinno być jednak dłuższe niż szersze.
- Na koniec dekorujecie kleksem bitej śmietany, gotowej w sprayu, lub jeśli macie chęć czas i bardzo dbacie o to co jecie i podajecie innym ubijcie śmietanę sami z prawdziwej.
- Bez śmietany smakuje równie wyśmienicie. Cukru nie potrzeba, chyba żeby owoce były za kwaśne.
- I smaczcie się jak to określa mój synek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz