19.08.2015

Muss owocowy - deserowy


Na letnią nutkę. Sezonowo - owocowo, zdrowo i kolorowo.
Niech żyje LATO, WAKACJE i OWOCE kwitnące w samym, prawdziwym  słońcu! Ole!

Potrzebujecie:
Jabłka młode
Morele
Brzoskwinie
Bitą śmietanę

Robicie tak:
  1. Owoce obieracie.
  2. Odcinacie niepotrzebne części jak pestki, ogonki itp. Niby oczywiste, ale wspomnę.
  3. Owoce kroicie na mniejsze kawałki i blenderujecie na jednolitą masę. Ja to robię od razu w kubku w którym będzie jedzone. Oszczędność mycia. Naczynie powinno być jednak dłuższe niż szersze.
  4. Na koniec dekorujecie kleksem bitej śmietany, gotowej w sprayu, lub jeśli macie chęć czas i bardzo dbacie o to co jecie i podajecie innym ubijcie śmietanę sami z prawdziwej.
  5. Bez śmietany smakuje równie wyśmienicie. Cukru nie potrzeba, chyba żeby owoce były za kwaśne.
  6. I smaczcie się  jak to określa mój synek.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *