14.09.2015

Zupa z Dyni - Krem


Popularna w Austrii, znana w Niemczech, gdzie jeszcze nie mam pojęcia.
Do zrobienia w pięć sekund, do zjedzenia w trzy sekundy. 
Ilość składników minimalna, a doznania smakowe bardzo.., bardzo...przyjemne...

Potrzebujecie:
Dynia
Cebula biała
Kostka rosołowa warzywna jak najbardziej naturalna
Vegeta naturalna
Masło naturalne
Kurkuma
Robicie tak: 
  1. Obraną cebulę kroicie w kostkę.
  2. Obraną dynie, bez pestek i środkowego miąższu kroicie w grubszą kostkę. Wkładacie do garnka.
  3. Dodajecie kostkę bulionową, i vegetę
  4. Gotujecie w małej ilości wody. Ja w szybkowarze, bo szybciej i podobno zdrowiej. Tu potrzebujecie mniej wody.  
  5. W garnku najlepiej zamkniętym pokrywką z odpływem odrobiny powietrza.
  6. Po ok 10 minutach gotowania blenderujecie, czyli rozdrabniacie na jednolitą masę tzw Blenderem.
  7. Dodajecie odrobinę masła, odrobinę kurkumy.
  8. Gotujecie jeszcze ok 5 minut.
  9. I gotowe. 
  10. Dzieci chętnie zjedzą z grzankami. Zróbcie sami lub kupcie gotowe w kształcie kuleczek. Dzieci to lubią, chętnie zjedzą z takim dodatkiem każdą kremową zupkę. 
Smacznego i zdrowego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *