Popularna w Austrii, znana w Niemczech, gdzie jeszcze nie mam pojęcia.
Do zrobienia w pięć sekund, do zjedzenia w trzy sekundy.
Ilość składników minimalna, a doznania smakowe bardzo.., bardzo...przyjemne...
Potrzebujecie:
Dynia
Cebula biała
Kostka rosołowa warzywna jak najbardziej naturalna
Vegeta naturalna
Masło naturalne
Kurkuma
Robicie tak:
- Obraną cebulę kroicie w kostkę.
- Obraną dynie, bez pestek i środkowego miąższu kroicie w grubszą kostkę. Wkładacie do garnka.
- Dodajecie kostkę bulionową, i vegetę
- Gotujecie w małej ilości wody. Ja w szybkowarze, bo szybciej i podobno zdrowiej. Tu potrzebujecie mniej wody.
- W garnku najlepiej zamkniętym pokrywką z odpływem odrobiny powietrza.
- Po ok 10 minutach gotowania blenderujecie, czyli rozdrabniacie na jednolitą masę tzw Blenderem.
- Dodajecie odrobinę masła, odrobinę kurkumy.
- Gotujecie jeszcze ok 5 minut.
- I gotowe.
- Dzieci chętnie zjedzą z grzankami. Zróbcie sami lub kupcie gotowe w kształcie kuleczek. Dzieci to lubią, chętnie zjedzą z takim dodatkiem każdą kremową zupkę.
Smacznego i zdrowego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz