Jest ryżowo, jest jabłkowo, jedwabiście, pysznie i soczyście!
Danie dla dzieci i dorosłych, na śniadanie, kolacje i deser.
Lekkie w smaku, delikatne jak piórko, po prostu niebo w buzi!
Potrzebujecie:
Ryż Biały np Jaśminowy, do risotto, Paraboiled czy pełnoziarnisty
Przecier Jabłkowy (można kupić gotowy w słoiku, albo udusić jabłka samemu i zmiksować)
Jogurt Naturalny
Cynamon
Olej
ew Cukier
Robicie tak:
- Ryż podprażacie na niewielkiej ilości oleju, mieszając.
- Dolewacie wody 2 cm ponad ryż, przykrywacie i gotujecie na wolnym ogniu ok 10 minut, aż ryż wchłonie całą wodę.
- Ryż wykładacie na talerzyk lub do miseczki jak wolicie, polewacie Przecierem jabłkowym, na jabłka Jogurt Naturalny.
- Całość posypujecie Cynamonem.
- Jak jabłka macie mało słodkie to posypujecie cukrem np brązowym.
- A potem jecie i nie możecie się oderwać od tej pyszności....
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz