10.12.2015

Ryż z Jabłkami

Jest ryżowo, jest jabłkowo, jedwabiście, pysznie i soczyście!
Danie dla dzieci i dorosłych, na śniadanie, kolacje i deser.
Lekkie w smaku, delikatne jak piórko, po prostu niebo w buzi!

Potrzebujecie:

Ryż Biały np Jaśminowy, do risotto, Paraboiled czy pełnoziarnisty
Przecier Jabłkowy (można kupić gotowy w słoiku, albo udusić jabłka samemu i zmiksować)
Jogurt Naturalny
Cynamon
Olej
ew Cukier

Robicie tak:
  1. Ryż podprażacie na niewielkiej ilości oleju, mieszając.
  2. Dolewacie wody 2 cm ponad ryż, przykrywacie i gotujecie na wolnym ogniu ok 10 minut, aż ryż wchłonie całą wodę.
  3. Ryż wykładacie na talerzyk lub do miseczki jak wolicie, polewacie Przecierem jabłkowym, na jabłka Jogurt Naturalny.
  4. Całość posypujecie Cynamonem.
  5. Jak jabłka macie mało słodkie to posypujecie cukrem np brązowym.
  6. A potem jecie i nie możecie się oderwać od tej pyszności.... 
 Jesienne słodkości!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *