17.02.2016

Makaron ze Szpinakiem


Kulinarny powrót do Włoch. 
Najprostsze dania z makaronami, z włoskiego - pastami to moja specjalność.
Tym razem pasta Linguine - coś jak spłaszczone spaghetti,  ze szpinakiem i innymi dodatkami
 w błyskawicznej i pysznej formie.

potrzebujecie:
Makaron włoski typu: Linguine ( możecie użyć też spaghetti, pene, czy jakie lubicie)
Szpinak Mrożony w liściach lub świeży
Czosnek
Oliwę  z Oliwek
Ser Parmesan
Sól
ew Pieprz 

robicie tak:
  1. Makaron gotujecie al dente w osolonej wodzie.
  2. W tym czasie rozmrażacie szpinak w mikrofalówce lub gotując w odrobinie wody w naczyniu pod przykryciem ( świeży szpinak tylko blanszujecie kilka minutek w gotującej się wodzie), kroicie na mniejsze kawałki żeby nie było dłuższych nitek.
  3. Na patelni, na oliwie lekko podsmażacie starty na drobnych oczkach tarki czosnek i dodajecie do niego szpinak. 
  4. Dosalacie według własnego smaku. 
  5. Dodajecie makaron i mieszacie składniki.
  6. Na talerzu posypujecie startym parmesanem i ewentualnie pieprzycie całość jak lubicie. 
          SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *