6.04.2016

Naleśniki na Słono

Ostatnio głośno o szkodliwości cukru, to ja mam dla was alternatywę dla słodkich naleśników. 
Robi się jak te popularne tylko dodaje do ciasta więcej składników, wytrawnych. 
Jak zostanie wam ciasto naleśnikowe na drugi dzień to możecie zrobić w wersji słonej. Będzie rozmaiciej i zdrowiej. 
To do robótki!

Potrzebujecie:
Mąkę Białą lub Bezglutenową
Mleko
Olej rzepakowy, lub modny ostatnio kokosowy
Jajka
Paprykę Czerwoną
Ser Żółty najlepiej Gouda
Słodką Paprykę w proszku lub wędzoną w proszku
Majeranek
Oregano
Sól
Ketchup
ew Paprykę Chilli w proszku

Robicie tak:
  1. Ciasto przygotujcie mixerem będzie jednolicie gładkie. 
  2. Do naczynia nasypcie mąki, wybijcie całe jajko,dodajcie mleka, troszkę soli i zmiksujcie na jednolitą, średnio gęstą masę. 
  3. Dodajcie pokrojoną w drobną kostkę paprykę czerwoną.
  4. Dosypcie zioła i przyprawy, ok 50 ml oleju
  5. Wymieszajcie.
  6. Smażcie na rozgrzanej patelni o nieprzywierającym dnie, z obu stron na średnim ogniu. 
  7. Oleju nie potrzeba nalewać na patelnie.
  8. Wyjmijcie naleśnik na talerz, połóżcie plaster sera, złóżcie w pół.
  9. Na wierzch polejcie ketchupem i ew posypcie chilli jak lubicie na ostro.
  10. Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *