Tosty zapieczone z dodatkami i przyprawami w maszynce do sandwichy, posmarowane roztartym ząbkiem czosnku i dobrym ketchupem, to raj dla podniebienia i duszy.
Szybka i przesmaczna, chrupiąca, gorąca alternatywa dla zwykłych kanapek - nawet jak nam się spieszy.
Dzieci lubią i zjedzą przy tym więcej odżywczych składników.
Ja robię na bogato, bez wędlin, wychodzą przepyszne.
Polecam!
Tosty jakie lubicie. Ja używam tych zdrowszych - pełnoziarnistych lub z mąki orkiszowej
Ser Żółty - Gouda
Cebula Biała lub Szalotka
Papryka Żółta lub Czerwona
Pieczarki - jak akurat macie
Oliwa z Oliwek - z pierwszego tłoczenia
Papryka w Proszku Słodka i / lub Wędzona (nadaje fajnego smaku wędzonki)
Czosnek
Ketchup - dobry z dużą zawartością pomidorów i bez konserwantów
Oregano Suszone
ew Chilli w proszku - jak lubicie na ostro
Robicie tak:
- Na połówkę tosta układacie cienki plaster Sera Żółtego.
- Na ser cienkie paski papryki, obrane i pokrojone w miarę cienko piórka Cebuli, pokrojone w cieniutkie plasterki Pieczarki ( lub bez pieczarek).
- Posypujecie wszystko Papryką w Proszku (dla dzieci możecie przemycić w ten sposób i Oregano dając je do środka tosta) i przykrywacie cienkim plastrem Sera Żółtego
- Drugiego tosta polewacie odrobiną Oliwy i przykrywacie pierwszego tosta.
- Wkładacie do maszynki do sandwichy i zapiekacie.
- Gotowe smarujecie roztartym ząbkiem czosnku jak lubicie czosnek( możecie rozetrzeć choćby na Ząbkach widelca).
- Polewacie ketchupem i posypujecie Oregano, ew Chilli w proszku w jak lubicie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz