25.02.2017

Pasta z Makreli Kanapkowa


Wędzona Makrela świeżutka, mięciutka troszkę tłuściutka smakuje wyśmienicie.
Jak poleży kilka dni w lodówce dobrze zrobić z niej pastę do chlebka. 
Dodać można rozmaitości, które akurat macie w kuchni - pokroić, wymieszać, doprawić.
Posmarować chlebek lub chrupiący tost, dosmaczyć Ketchupem i Oregano i pyszna kanapeczka  gotowa. 
Dobra na każdą okazję -  śniadanie, kolację, przegryzkę, przekąskę domową, imprezową.

Potrzebujecie:
Makrelę Wędzoną
Paprykę Czerwoną lub Pomarańczową
Cebulkę Białą
Ogórek Kiszony
Jajko - ugotowane na twardo
Olej Rzepakowy, lub jaki używacie
Majonez
Kurkumę
Czarny mielony Pieprz
Natka Pietruszki - świeża lub suszona
Oregano
Chleb, Tosty lub Bułki według uznania
ew Kapary marynowane, Ketchup lub zamiennie Przecier Pomidorowy 

Robicie tak:
  1. Makrelę uważnie obrać ze skóry i ości i rozgnieść w misce widelcem. (najlepiej palcami)
  2. Jajko, Ogórka, Paprykę i Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę i dodać do rybki.
  3. Dodać niewielką ilość Oleju i Majonezu, posiekanej drobniutko lub suszonej Natki Pietruszki i przyprawić Kurkumą, Pieprzem.
  4. Wymieszać wszystko.
  5. Dość dużą ilością Pasty  smarować pieczywo, ewentualnie posmarować Ketchupem lub Przecierem pomidorowym lub powbijać kilka Kaparów, posypać Oregano i gotowe do podania i zjadania.
Smaczności!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *