Jak poleży kilka dni w lodówce dobrze zrobić z niej pastę do chlebka.
Dodać można rozmaitości, które akurat macie w kuchni - pokroić, wymieszać, doprawić.
Posmarować chlebek lub chrupiący tost, dosmaczyć Ketchupem i Oregano i pyszna kanapeczka gotowa.
Dobra na każdą okazję - śniadanie, kolację, przegryzkę, przekąskę domową, imprezową.
Potrzebujecie:
Makrelę Wędzoną
Paprykę Czerwoną lub Pomarańczową
Cebulkę Białą
Ogórek Kiszony
Jajko - ugotowane na twardo
Olej Rzepakowy, lub jaki używacie
Majonez
Kurkumę
Czarny mielony Pieprz
Natka Pietruszki - świeża lub suszona
Oregano
Chleb, Tosty lub Bułki według uznania
ew Kapary marynowane, Ketchup lub zamiennie Przecier Pomidorowy
Robicie tak:
- Makrelę uważnie obrać ze skóry i ości i rozgnieść w misce widelcem. (najlepiej palcami)
- Jajko, Ogórka, Paprykę i Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę i dodać do rybki.
- Dodać niewielką ilość Oleju i Majonezu, posiekanej drobniutko lub suszonej Natki Pietruszki i przyprawić Kurkumą, Pieprzem.
- Wymieszać wszystko.
- Dość dużą ilością Pasty smarować pieczywo, ewentualnie posmarować Ketchupem lub Przecierem pomidorowym lub powbijać kilka Kaparów, posypać Oregano i gotowe do podania i zjadania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz