7.03.2017

Zupa Wielowarzywna Letnio-Jesienna

W dzisiejszym świecie prawie wszystkie warzywa mamy dostępne cały rok. 
Ale zupka najlepiej smakuje z warzyw ze słońca, czyli tych rosnących o właściwej dla siebie porze roku.
Lekka, dietetyczna, bogata w witaminy i inne zdrowotności.
Do niektórych zup dodaję śmietany, smakują lepiej i już.
Ale używam tej bez laktozy, bo wtedy w brzuszku lekko.

dodałam:

Marchew
Ziemniaki
Kalarepę
Kalafior
Brokuł
Fasolkę Mamut ( szparagowa też dobra)
Groszek Zielony - mrożony
Natkę Pietruszki
Lubczyk (suszony lub świeży)
Vegetę Naturalną
Pieprz Czarny - mielony
Śmietanę bez laktozy

przygotowałam, ugotowałam i zjadłam:

  1. Ziemniaki, Marchew, Kalarepkę obrałam i pokroiłam w  średnią kostkę.
  2. Kalafior i Brokułę podzieliłam na mniejsze różyczki, fasolkę na kawałki.
  3. Warzywa wrzuciłam do garnka, zalałam wodą.
  4. Dodałam Groszku, posiekaną Natkę i Lubczyk.
  5. Zagotowałam pod przykryciem.
  6. Doprawiłam  Vegetą, odrobiną Pieprzu.
  7. Zagotowałam do lekkiej miękkości warzyw.
  8. Dodałam niewielką ilość Śmietany.
  9. Nalałam na talerz i zjadłam ze smakiem i dokładką.
  10.  

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *