W dzisiejszym świecie prawie wszystkie warzywa mamy dostępne cały rok.
Ale zupka najlepiej smakuje z warzyw ze słońca, czyli tych rosnących o właściwej dla siebie porze roku.
Lekka, dietetyczna, bogata w witaminy i inne zdrowotności.
Do niektórych zup dodaję śmietany, smakują lepiej i już.
Ale używam tej bez laktozy, bo wtedy w brzuszku lekko.
dodałam:
Marchew
Ziemniaki
Kalarepę
Kalafior
Brokuł
Fasolkę Mamut ( szparagowa też dobra)
Groszek Zielony - mrożony
Natkę Pietruszki
Lubczyk (suszony lub świeży)
Vegetę Naturalną
Pieprz Czarny - mielony
Śmietanę bez laktozy
przygotowałam, ugotowałam i zjadłam:
- Ziemniaki, Marchew, Kalarepkę obrałam i pokroiłam w średnią kostkę.
- Kalafior i Brokułę podzieliłam na mniejsze różyczki, fasolkę na kawałki.
- Warzywa wrzuciłam do garnka, zalałam wodą.
- Dodałam Groszku, posiekaną Natkę i Lubczyk.
- Zagotowałam pod przykryciem.
- Doprawiłam Vegetą, odrobiną Pieprzu.
- Zagotowałam do lekkiej miękkości warzyw.
- Dodałam niewielką ilość Śmietany.
- Nalałam na talerz i zjadłam ze smakiem i dokładką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz