17.06.2017

Sałatka z Pomidorów i Mozarelli

Na leniwe weekendowe śniadanie, na kolację, na dietę czy po prostu 
- moja propozycja sałatki ala Caprese.
Wzbogaciłam ją kilkoma dodatkami i nabrała wyrazistego smaku. 
Smakuje bez węglowodanów, a jak ktoś woli to ze świeżą lub podpieczoną chrupiącą bagietką. Mniam....

Potrzebujecie:
Pomidory - najlepsze ze słońca, słodkie lub koktajlowe 
Mozarella Ser
Czosnek - świeży
Bazylia - świeża
Oliwa z Oliwek - extra virgin
Sól - najlepiej ziołowa, jaką macie, używacie (ja z Camargue i ziołami  - bazylia, rozmaryn, tymianek, oregano, szałwia, czosnek - firmy Kotanyi)
Pieprz Czarny - drobno mielony

Robicie tak:
  1. Na talerzu rozcieracie na widelcu spory ząbek czosnku.
  2. Nalewacie Oliwy, posypujecie niewielką ilością soli i mieszacie.
  3. Kroicie Pomidorki i Mozarelle w mniejsze, podobnej wielkości  kawałki.
  4. Dodajecie na talerz.
  5. Posypujecie Solą Ziołową i odrobiną Pieprzu.
  6. Na wierzch dodajecie sporą ilość pokrojonej drobniej Bazylii.
I już! Najlepiej jeść od razu po przygotowaniu. 
Smaczności!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *