13.06.2017

Tzatziki Polskie - Jogurt Ogórkowy

Letnie, grecko - polskie ochłodzenie.
Orzeźwiająca leciutka, szybciutka, zimna przekąska. 
Na śniadanie, na grillowanie.  Jako dodatek do surowych, pieczonych, grillowanych lub duszonych warzyw (lub mięs dla mięsojedzących). 

Potrzebujecie:
Jogurt Naturalny - gęstszy lub Grecki
Ogórki Świeże
Czosnek 
Koperek Świeży
Sól
Pieprz Czarny - drobno mielony

Robicie tak - prosto:
  1. Ogórki obieracie ze skórki lub nie i ścieracie na tarce na grubszych oczkach.
  2. Ząbki Czosnku - obrane- ścieracie na widelcu, małych oczkach tarki lub rozdrabniacie jak lubicie.
  3. Koperek siekacie drobno.
  4. Powyższe produkty mieszacie z Jogurtem Naturalnym.
  5. Doprawiacie Solą i Pieprzem w ilości jak lubicie.
Gotowe. 
Smakuje od razu. 
Jak postoi ogórki puszczą sok, ale smakuje i tak.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *