Letnie, grecko - polskie ochłodzenie.
Orzeźwiająca leciutka, szybciutka, zimna przekąska.
Na śniadanie, na grillowanie. Jako dodatek do surowych, pieczonych, grillowanych lub duszonych warzyw (lub mięs dla mięsojedzących).
Potrzebujecie:
Jogurt Naturalny - gęstszy lub Grecki
Ogórki Świeże
Czosnek
Koperek Świeży
Sól
Pieprz Czarny - drobno mielony
Robicie tak - prosto:
- Ogórki obieracie ze skórki lub nie i ścieracie na tarce na grubszych oczkach.
- Ząbki Czosnku - obrane- ścieracie na widelcu, małych oczkach tarki lub rozdrabniacie jak lubicie.
- Koperek siekacie drobno.
- Powyższe produkty mieszacie z Jogurtem Naturalnym.
- Doprawiacie Solą i Pieprzem w ilości jak lubicie.
Gotowe.
Smakuje od razu.
Jak postoi ogórki puszczą sok, ale smakuje i tak.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz