Letnie warzywa, dojrzałe na ciepłym słońcu smakują jak o żadnej innej porze roku.
Kalafior okraszony zarumienioną Bułką Tartą usmażony na oleju z dodatkiem masełka doskonałym tego przykładem, a raczej smakiem.
Jako samodzielne danie na kolacje czy o każdej innej porze dnia to raj dla podniebienia i dobrotliwość dla ciała.
Potrzebujecie:
Kalafior dojrzały na słońcu.
Bułkę Tartą
Olej np Rzepakowy, nierafinowany
Masło Naturalne
Sól
Robicie tak:
- Kalafiora gotujecie w osolonej wodzie. (ja to robię w szybkowarze, gotowy w 10 minut i nie za miękki).
- W tym czasie rozgrzewacie na patelni Olej.
- Dodajecie mniejszą ilość Masła.
- Wsypujecie Bułkę Tartą i mieszając smażycie aż Bułka się lekko zarumieni.
- Kalafiora wyjmujecie z wody do miski.
- Polewacie Bułką i zjadacie.
Smakowitości życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz