15.07.2017

Kalafior z Chrupiącą Bułką Tartą.

Letnie warzywa, dojrzałe na ciepłym słońcu smakują jak o żadnej innej porze roku.
Kalafior okraszony zarumienioną Bułką Tartą usmażony na oleju z dodatkiem masełka doskonałym tego przykładem, a raczej smakiem.
Jako samodzielne danie na kolacje czy o każdej innej  porze dnia to raj dla podniebienia i dobrotliwość dla ciała.

Potrzebujecie:
Kalafior dojrzały na słońcu.
Bułkę Tartą
Olej np Rzepakowy, nierafinowany
Masło Naturalne
Sól

Robicie tak:
  1. Kalafiora gotujecie w osolonej wodzie. (ja to robię w szybkowarze, gotowy w 10 minut i nie za miękki).
  2. W tym czasie rozgrzewacie na patelni Olej. 
  3. Dodajecie mniejszą ilość Masła.
  4. Wsypujecie Bułkę Tartą i mieszając smażycie aż Bułka się lekko zarumieni.
  5. Kalafiora wyjmujecie z wody do miski.
  6. Polewacie Bułką i zjadacie.
Smakowitości życzę!
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *