20.09.2018

Warzywa Grillowane na Patelni


 Patelnia do Grilowania na kuchenkę to dobry wynalazek. 
A warzywa tak ugrilowane, posmarowane odrobiną oliwy smakują niepowtarzalnie. Nie potrzebują tu nawet soli, a nabierają przepysznego smaku, jak przy żadnej innej obróbce termicznej. 
Cukinia, pomidorki, papryka... - raritaski. 
Smakują same, jako dodatek lub np. posypane serem Feta-
kwestia smaku i fantazji kulinarnej. 
Warzywa wystarczy dwa razy poobracać na patelni drewnianymi szczypcami. Przykryte folią aluminiową na chwilę ugrilują się szybciej.
Oj, oj ślinka cieknie.. 

Potrzebne wam:
Patelnia do Grillowania lub Grill elektryczny
Cukinie
Pomidorki Koktajlowe lub inne
Papryka czerwona lub inna
Oliwa
ew Sól, Zioła jakie lubicie - według fantazji
ew ser Feta

Robicie tak: 
  1. Warzywa myjecie, kroicie: cukinie w plastry średniej grubości, paprykę na kawałki większe, pomidorki większe na ćwiartki ( koktajlowe zostają całe).
  2. Smarujecie warzywa odrobiną oliwy - ręką lub pędzelkiem do żywności.
  3. Układacie na Patelni lub Grillu. ( temperatura średnia, na wyczucie)
  4. Posypujecie przyprawami lub nie - według uznania. 
  5. I grillujecie, doglądacie, przekładacie..
  6. Powinny być miękkie, mieć żywe kolory. 

Smakują na ciepło, na zimno i na drugi dzień z lodówki:)

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *