2.10.2018

Gulasz Warzywny - Vegański

Wspomnienie lata. 
Jednogarnkowe, odmiana węgierskiego Leczo.
Dosmaczone suszoną, wędzoną papryką nabiera wyraźnego smaczku.
Z dodatkiem suszonej, ostrej papryki Chilli  mocno pobudza podniebienie.
Pasuje z pieczywkiem, ryżem czy kaszą, na śniadanie, obiad, kolację i rozgrzewkę.

Potrzebujecie:
Paprykę - różne kolory
Cukinię zieloną
Bakłażan
Marchew
Cebulę
Czosnek
Olej
Paprykę suszoną - wędzoną, łagodną i/lub ostrą Chilli
Sól i/lub Vegetę Naturalną
ew Pieprz - czarny, mielony

Robicie tak:
  1. Bakłażan pokrojony solicie i zostawiacie na ok 15 minut.
  2. Inne warzywa kroicie w średnie kawałki. 
  3. Czosnek trzecie na małych oczkach tarki.
  4. Wkładacie do garnka lub szybkowara jak macie. 
  5. Podlewacie wodą.
  6. Dolewacie niewielką ilość oleju.
  7. Dodajecie przyprawy ilości według waszego smaku.
  8. Dusicie pod przykryciem - w szybkowarze ok 10 minut, w innym garnku ok 20 minut.
Gotowe:)

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *