Wspomnienie lata.
Jednogarnkowe, odmiana węgierskiego Leczo.
Dosmaczone suszoną, wędzoną papryką nabiera wyraźnego smaczku.
Z dodatkiem suszonej, ostrej papryki Chilli mocno pobudza podniebienie.
Pasuje z pieczywkiem, ryżem czy kaszą, na śniadanie, obiad, kolację i rozgrzewkę.
Paprykę - różne kolory
Cukinię zieloną
Bakłażan
Marchew
Cebulę
Czosnek
Olej
Paprykę suszoną - wędzoną, łagodną i/lub ostrą Chilli
Sól i/lub Vegetę Naturalną
ew Pieprz - czarny, mielony
Robicie tak:
- Bakłażan pokrojony solicie i zostawiacie na ok 15 minut.
- Inne warzywa kroicie w średnie kawałki.
- Czosnek trzecie na małych oczkach tarki.
- Wkładacie do garnka lub szybkowara jak macie.
- Podlewacie wodą.
- Dolewacie niewielką ilość oleju.
- Dodajecie przyprawy ilości według waszego smaku.
- Dusicie pod przykryciem - w szybkowarze ok 10 minut, w innym garnku ok 20 minut.