Zrobiłam coś smacznego z przysłowiowego niczego.
Mega proste, danie wegetariańskie, bogate w białko roślinne, smakowicie chrupiące, okraszone smakiem i kolorem.
Przepis krótki, łatwy i szybki. Dla każdego zapracowanego coś banalnego a zdrowego i dobrego.
Potrzebujecie:
Fasolę Białą - suchą lub świeżą w sezonie ( z puszki nie)
Olej lub Masło
Paprykę czerwoną - łagodną w proszku.
Sól
Robicie tak:
- Fasolę namoczoną wcześniej w wodzie, np przez noc, gotujecie posoloną. (świeżej nie moczycie, nie ma potrzeby bo jest miękka)
- Odcedzacie wodę i czekacie aż obeschnie lub robicie następnego dnia.
- Fasolę posypujecie papryką, polewacie masłem lub olejem i smażycie mieszając na patelni lub podgrzewacie w kuchence mikrofalowej. Tłuszcz powoduje że skórka pęka i fasolka robi się chrupiąca.
- Ot i cały przepis:)
Smacznego!