11.04.2019

Fasolka Biała Chrupiąca Veggie

Zrobiłam coś smacznego z przysłowiowego niczego. 
Mega proste, danie wegetariańskie, bogate w białko roślinne, smakowicie chrupiące, okraszone  smakiem i kolorem. 
Przepis krótki, łatwy i szybki. Dla każdego zapracowanego coś banalnego a zdrowego i dobrego.

Potrzebujecie:
Fasolę Białą - suchą lub świeżą w sezonie ( z puszki nie)
Olej lub Masło
Paprykę czerwoną - łagodną w proszku.
Sól

Robicie tak:
  1. Fasolę namoczoną wcześniej w wodzie, np przez noc, gotujecie posoloną. (świeżej nie moczycie, nie ma potrzeby bo jest miękka)
  2. Odcedzacie wodę i czekacie aż obeschnie lub robicie następnego dnia.
  3. Fasolę posypujecie papryką, polewacie masłem lub olejem i smażycie mieszając na patelni lub podgrzewacie w kuchence mikrofalowej. Tłuszcz powoduje że skórka pęka i fasolka robi się chrupiąca.
  4. Ot i cały przepis:)

Smacznego!






kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *