Kasza Jęczmienna z prażonymi Warzywami i przyprawami to modne i pełne smaków danie. Bo zdrowe, bo wegetariańskie, bo wegańskie. Dobre na szybki obiad do pracy zwany trendy - lunchem. Łączyć możemy różne kasze z różnymi warzywami i przyprawami - według ochoty, fantazji czy inspiracji.
Zachęcam was do eksperymentowania i przyrządzania.
Potrzebne będą:
Kasza Jęczmienna
Marchewka
Cukinia
Cebula Żółta
Natka Pietruszki
Czosnek
Olej
Vegeta Naturalna
Sól
Robicie tak:
- Kaszę gotujecie w osolonej wodzie pod przykryciem, w ilości 2 cm wody ponad kaszę. Kasza wchłonie całą wodę. Jakby wody zabrakło a kasza była za twarda dolejcie odrobinę wody.
- Na patelni krótko mieszając prażycie Marchew pokrojoną w plasterki, Cukinie w kawałkach, Cebulkę pokrojoną w kostkę i starty na tarce lub drobno pokrojony Czosnek z dodatkiem niewielkiej ilości Oleju i Przypraw według smaku.
- Warzywa mieszacie z kaszą.
- Posypujecie posiekaną Natką i gotowe.
Smakuje na ciepło i na zimno :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz