23.03.2020

Kasza Jęczmienna z Warzywami - Wegetariańska i Vegańska

Kasza Jęczmienna z prażonymi Warzywami i przyprawami to modne i pełne smaków danie. Bo zdrowe, bo wegetariańskie, bo wegańskie. Dobre na szybki obiad do pracy zwany trendy - lunchem. Łączyć możemy różne kasze z różnymi warzywami i przyprawami - według ochoty, fantazji czy inspiracji.
Zachęcam was do eksperymentowania i przyrządzania.

Potrzebne będą:
Kasza Jęczmienna
Marchewka
Cukinia
Cebula Żółta
Natka Pietruszki
Czosnek
Olej
Vegeta Naturalna
Sól

Robicie tak:
  1. Kaszę gotujecie w osolonej wodzie pod przykryciem, w ilości 2 cm wody ponad kaszę. Kasza wchłonie całą wodę. Jakby wody zabrakło a kasza była za twarda dolejcie odrobinę wody.
  2. Na patelni krótko mieszając prażycie Marchew pokrojoną w plasterki, Cukinie w kawałkach, Cebulkę pokrojoną w kostkę i starty na tarce lub drobno pokrojony Czosnek z dodatkiem niewielkiej ilości Oleju i Przypraw według smaku.
  3. Warzywa mieszacie z kaszą.
  4. Posypujecie posiekaną Natką i gotowe.

Smakuje na ciepło i na zimno :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *