Poczujecie tu letnie, śródziemnomorskie klimaty - zapach smażonego na oliwie czosnku, dojrzałych pomidorów, świeżej bazylii...
Dodatek słonego sera feta zaostrzy smak, a całości podpieczony chlebek nada chrupkości.
Poezja smaku... na kolacje przy czerwonym winku z partnerem lub przyjacielem.
Potrzebne wam:
Passata pomidorowa
Ser Feta
Oliwa z Oliwek extra Vergin
Czosnek
Bazylia
Sól
Pieczywo
Robicie tak:
Na Oliwie krótko podsmażacie - w garnku w którym będziecie robić zupkę - starty na drobnych oczkach tarki Czosnek.
Dodajecie Passatę, solicie jak lubicie - nie za dużo gdyż feta dosmaczy soli.
Mieszacie i krótko gotujecie.
Na talerzu posypujecie serem Feta i dekorujecie listkami Bazylii.
Podajecie i jecie z chlebkiem podpieczonym w tosterze lub suchej patelni.
Smacznego i miłego ucztowania:)
Oj wygląda bardzo zachęcająco! :)
OdpowiedzUsuńDziękuje:) I tak samo smakuje:)
OdpowiedzUsuń