22.09.2020

Zupa Grzybowa z Maślakami - Wegetariańska

 

W sezonie grzybozbierania pyszną zupkę proponuję. 
Maślaki ukwieciły leśną, drzewoiglastą okolicę podwarszawskiej plaży, gdzie w okolicznych stawach można pływać, pedałować wodnym rowerkiem, łowić ryby, 
zbierać żaby, ślimaki i grzyby. 
Zupka niby wykwintna, a łatwa, prosta i szybka do zrobienia. 
Smakowita i wyśmienita, bezmięsna - wegetariańska, ułańska, mieszczańska.
Proszę skosztować przepisu:)

 

Potrzebne są:

Grzybki - Maślaki lub prawie każde inne - byle jadalne
Ziemniaki
Marchew
Natka Pietruszki
Natka Lubczyku
Cebula Żółta
Vegeta Naturalna 
Magii
Pieprz czarny - mielony
Śmietana do Zupy - ja używam bez laktozy bo lekko strawna

 
Robicie tak:

  1. Grzybki myjecie, obieracie skórkę z kapeluszy ( to z Maślaków), kroicie w nie najmniejsze kawałki, małe grzybki zostawcie całe.
  2. Zimniaki obieracie, kroicie jak do zupy, jak lubicie.
  3. Marchew obieracie kroicie w talarki lub jak lubicie.
  4. Cebulkę obieracie, kroicie w drobną kostkę.
  5. Powyższe produkty wkładacie do garnka i zalewacie wodą.
  6. Doprowadzacie do wrzenia i dodajecie przyprawy.
  7. Gotujecie do miękkości warzyw, dodajecie Natkę Pietruszki i Lubczyku, podbijacie odrobiną śmietany, gotujecie chwilkę i gotowe.


 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *