11.11.2020

Kasza Jaglana z Warzywami - Danie Vegańsko - Wegetariańskie

 

Zdrowe, modne, błyskawiczne i wygodne.   
Bo kasza jaglana, bo warzywa al dente czyli na twardo z zachowaniem wartości odżywczych,
 bo vege, bo czas przygotowania to 20 minut, bo można zabrać w pudełku do pracy. 
 Dietetycy zalecają na dietę przy odchudzaniu i jako dietę zdrowego, szczupłego życia.  
I przesmaczne to danko!
 
Potrzebne będą:
Kasza Jaglana
Papryka Kolorowa lub tylko jednego koloru
Cebulka żółta
Marchew
Brukselka 
Natka Pietruszki
Olej np. Rzepakowy
Sól
Kurkuma

Robi się tak:
Kaszę gotujecie w osolonej wodzie ok 15 minut
Warzywa myjecie kroicie: Marchew w talarki, Paprykę w kawałki, Cebulkę w kostkę, Brukselkę na ćwiartki i smażycie krótko na oleju w patelni lub woku, mieszając.
Do warzyw dosypujecie Kaszę, doprawiacie Solą i Kurkumą.
Posypujecie Natką i gotowe

Smacznego!

 

2 komentarze:

  1. Fajna propozycja na posiłek do pracy.

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak to prawda i robi się naprawdę błyskawicznie, pozdrawiam serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *