Zdrowe, modne, błyskawiczne i wygodne.
Bo kasza jaglana, bo warzywa al dente czyli na twardo z zachowaniem wartości odżywczych,
bo vege, bo czas przygotowania to 20 minut, bo można zabrać w pudełku do pracy.
Dietetycy zalecają na dietę przy odchudzaniu i jako dietę zdrowego, szczupłego życia.
I przesmaczne to danko!
Potrzebne będą:
Kasza Jaglana
Papryka Kolorowa lub tylko jednego koloru
Cebulka żółta
Marchew
Brukselka
Natka Pietruszki
Olej np. Rzepakowy
Sól
Kurkuma
Robi się tak:
Kaszę gotujecie w osolonej wodzie ok 15 minut
Warzywa myjecie kroicie: Marchew w talarki, Paprykę w kawałki, Cebulkę w kostkę, Brukselkę na ćwiartki i smażycie krótko na oleju w patelni lub woku, mieszając.
Do warzyw dosypujecie Kaszę, doprawiacie Solą i Kurkumą.
Posypujecie Natką i gotowe
Smacznego!
Fajna propozycja na posiłek do pracy.
OdpowiedzUsuńTak to prawda i robi się naprawdę błyskawicznie, pozdrawiam serdecznie:)
OdpowiedzUsuń